Category Archives: Twitip.com

Interview with Zombie Author Jonathan Maberry

I’ve been doing a lot of fiction writing recently; more than I’ve done in quite a few years. One of the things that’s inspired me, and which I’ve found fascinating, is how  social media, tablets, e-readers and e-books are changing the publishing landscape. As a result, I’ve started interviewing authors to learn about how they use social media to build their audience and propel their careers. The links below will take you to two posts that together are the first in a series of interviews I will be posting about authors and social media.

In this post, I interviewed Jonathan Maberry, author of such zombie brain-feasts as Patient Zero, Rot & Ruin, Dust & Decay, Dead of Night and Wanted Undead or Alive. Note that there are two versions. Tweeting with Zombies is a short version that focuses on Twitter and was posted to twitip.com. The longer, extended post, Of Zombies & Social Media, is on Addicted to Social Media.

Enjoy!

Leave a comment

Filed under Addicted to Social Media, Internet Trends, Interviews, Social Media, Twitip.com, Twitter

Being Busy is Good

Well, I’ve been busy lately with several new blog posts (with more coming) and podcasts. Check them out at the links below, and enjoy.

Addicted to Social Media
A2SM Podcast #11: Jumping the Shark
A2SM Podcast #10: Interview: Loic Le Meur, Founder of Seesmic, gives us some Exclusive News!
Post: 4 Simple Reasons Why Twitter’s @Anywhere is Going @Nowhere

TwiTip.com
Guest Post: 10 Features I want to see in TweetDeck (Don’t miss TweetDeck’s Community Manager’s comments (see Comments 7 and 8).

NealWiser.com (See Below)
9 More Features I want to see in TweetDeck (a continuation of my Twitip post above – I had a lot to say)

Leave a comment

Filed under Addicted to Social Media, Guest Posts, Internet Trends, Podcast, Social Media, Twitip.com, Twitter

9 More Features I Want to See in TweetDeck

This is the continuation to my post, 10 Features I want to see in TweetDeck that I wrote for Twitip.com (please visit Twitip for Features 1-10). I’m offering this continuation here because a friend of mind constantly complains about the length of my posts and I thought that offering all 19 would be too long. So here are 11-19. Enjoy, and let me know what you think in the comments.

11.    IM Integration

Problem: I can’t IM from Twitter.

Solution: Add IM functionality.

12.    List (History) of Links Clicked

Problem: I often look for tweets with links that I’ve previously clicked, but can’t find them.

Solution: Provide a column showing all of the tweets containing links that I’ve clicked. Also need to see who tweeted them and when, and provide a Retweet button so I can forward them.

13.    List of Lists

Problem: I don’t like the way lists are handled in TweetDeck.

Solution: Offer a column providing a list of all my lists and the lists I am on.

14.    Show Followed/Unfollowed Dates

Problem: I often don’t know when someone started following me, when I started following them, or if and when they may have stopped following me.

Solution: I would like to see all of this info.

15.    Favorite Tweeter’s Column

Problem: There are some people whom I really enjoy or simply need to follow closely, but I don’t want to add yet another Search Column.

Solution: Provide a column of my favorite tweeters (I know this could be a list, but as mentioned, I don’t like the way lists are implemented. Also, the list I want to see will show the tweeters themselves, not their tweets (unless I expand them).

16.    Missing Tweets

Problem: TweetDeck misses massive numbers of tweets. Although this is sometimes a Twitter problem, I’m not convinced this is entirely their fault.

Solution: Fix how TweetDeck pulls tweets from Twitter or add a “more” button when there are gaps in the timeline so I can back-fill them.

17.    Better iPhone Integration

Problem: I live on my iPhone and while I love that desktop TweetDeck syncs with iPhone TweetDeck, the iPhone version is not only incredibly sluggish, but it misses even more tweets than the desktop version.

Solution: Fix the bugs in the iPhone version and how it pulls tweets from Twitter.

18.    Show Tweets Replied to in a Column

Problem: I often like to look at tweets that I’ve replied to, but it’s inefficient to have to search through all my tweets to find them.

Solution: Provide a column that compiles only the tweets I’ve replied to.

19.    Analytics, Analytics, Analytics

Problem: Just knowing that someone clicked on a link is not good enough. I want to see every bit of data that can possibly be extracted from Twitter regarding the tweets I’m sending and receiving.

Solution: I’m not going to list all the types of data that I would like to see (no blog is big enough), but a comprehensive suite, like what PeopleBrowsr offers is critical.

Bonus!!!

Tighter Integration with Facebook

Problem: Let’s face it, Facebook is an important platform and while TweetDeck added Facebook features last year, it’s not doing much to help me manage my Facebook account or Fan pages.

Solution: TweetDeck was built with Twitter in mind, but it now absolutely MUST offer tighter integration with Facebook. I need to manage not only my account, including having columns for my various lists, but I need to be able to manage several different Fan pages including having access to page analytics.

So, what features do you want to see in TweetDeck. Let me know in the comments (and don’t forget to read about Features 1-10 in 10 Features I want to see in TweetDeck on Twitip.com.

//

4 Comments

Filed under Social Media, Twitip.com, Twitter

TweetUp, NASA Style

On September 24th, I had the privilege to attend a TweetUp at NASA Headquarters in Washington DC to honor of the crew of STS-127. Check out the following posts that I wrote about the event for Twitip.com (Please Comment):

On NASA TV

That’s me being interviewed about TweetUps on NASA TV
(Do I look strangely intense? ;)
Click here to see the entire video (Note: it’s 1h, 30m)

Leave a comment

Filed under Media Appearances, NASA, TweetUp, Twitip.com, Twitter

Read My Latest Twitip Post, “Star Trek Exhibition Tweets New Worlds”

TwekInterested in learning how you can use Twitter to promote a museum exhibit? Check out my latest Twitip guest post, “Star Trek Exhibition Tweets New Worlds” and get the inside scoop on how the Star Trek Exhibition is using Twitter. And find out why sitting in a certain chair was so important.

Oh, please a comment :).

Leave a comment

Filed under Guest Posts, Media Appearances, SciFi, Social Media, Twitip.com, Twitter

I’m Back.

EmergingHi, and thanks for visiting. I’m finally coming back from a blogging break. I’ve been doing a lot of writing recently, but most of it not for blogs. While I’ll be getting back up to speed over the next few weeks, here is a quick post I wrote for Addicted to Social Media called, “The Three (+) Principles of How to Approach Social Media.” It’s about what I usually tell clients who ask me to explain Social Media to them (please check it out and leave a comment).

What else have I been up to?

More to come…

Leave a comment

Filed under Addicted to Social Media, Guest Posts, Honors, Media Appearances, Social Media, Twitip.com

Having Twitter Following Issues? Read This…

Unfollowing is part of life on Twitter; it happens every day and it happens to everyone. Could anything make you unfollow everyone? If you think it’s time to cut your losses and start over, read my latest Twitip post, “How To Unfollow On Twitter, with Class” and learn how to do it right.

Leave a comment

Filed under Guest Posts, Social Media, Twitip.com, Twitter